Winkelcentrum van Ekeren Dorp in negatieve dynamiek?

Op 22 februari werd in de Antwerpse gemeenteraadscommissie het rapport ‘Meting van de Antwerpse winkelstraten’ beproken. Van elke Antwerpse winkelstraat wordt in het rapport de leestand weergegeven, de aanwezigheid van winkelketens, van imagoverlagende winkels, enz. In de studie wordt ook per winkelgebied de ‘dynamiek’ weergegeven.

De situatie in Ekeren Dorp is al bij al nog positief in vergelijking met veel andere Antwerpse winkelassen, maar toch is er volgens de studie in deze winkelas een ‘negatieve dynamiek’ aanwezig. Zo is de leegstand tegenover de vorige meting in 2007 toegenomen. Voor de kleinere winkelassen van Ekeren Donk en Ekeren Mariaburg zou de dynamiek wél positief zijn. De volledige studie vind je op de website van de stad Antwerpen: http://www.antwerpen.be/eCache/BED/949.cmVjPTgxMDUyNzc.html
Het Vlaams Belang is in ieder geval van oordeel dat een een winkelcentrum het kloppende hart is van een gemeente. Waakzaamheid is dus geboden! De politiek moet permanent zijn oor te luister leggen bij de middenstand en het beleid moet gezonde omgevingsfactoren scheppen zodat middenstanders en ondernemers alle kansen krijgen om van hun zaak een succesverhaal te maken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...