Vlaams Belang wil Ekers referendum (artikel GVA vandaag)

Vlaams Belang wil Ekers referendum


Filip Dewinter (VB) hoopt dat de Ekerse districtsraad deze maand ingaat op zijn voorstel om een volksraadpleging te organiseren. “En als dat niet gebeurt, zullen we zelf proberen om de vereiste handtekeningen te verzamelen. Dat zijn er iets meer dan drieduizend”, zegt Filip Dewinter.


Parking


Het Vlaams Belang wil de bevolking bevragen over de heraanleg van het Kristus-Koningplein. “Want daar bestaat veel weerstand tegen. Onder meer omdat dit het sluitstuk zou moeten zijn van een totale aanpak van het Ekers dorpscentrum. Maar het plein wordt heraangelegd, terwijl er aan de rest van het centrum nog niets is gebeurd. En de middenstand heeft het moeilijk met het verdwijnen van een aantal parkeerplaatsen.”


Volgens Filip Dewinter leeft de heraanleg enorm bij de Ekerse bevolking en moet het mogelijk zijn om voldoende handtekeningen te verzamelen.


patrick van de perre


Noella De Clerck woont al drie jaar in een dakappartement met zicht op het Kristus-Koningplein.


“Ik vind het vooral erg voor de middenstand dat men het niet eens wordt over het aantal parkeerplaatsen. Een referendum is geen slecht idee, daardoor zouden we kunnen tegengaan dat alles boven onze hoofden beslist wordt. Zelf ondervind ik geen hinder om te parkeren, want ik heb een bewonerskaart.” ASCH


René Claessens en Maria Walbers wonen nog maar vier maanden aan het plein op een 2de verdieping. “Wij willen zeker een mooier uitzicht. Een referendum vinden we een goed idee. We merken wel een groot verschil nu het kortparkeren ingevoerd werd.”

Gazet van Antwerpen, editie Metropool Stad, 15 maart 2010

(foto GVA: Bert Hulselmans )

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...