Vlaams Belang strijdt voor behoud groen gebied Hoekakker

(Nieuwsblad, 14 juli 2012 EKEREN) – Vlaams Belang Ekeren bereidt momenteel een protestactie voor rond de Hoekakker, een bijna 20 hectare groot groen gebied tussen de Prinshoeveweg en de Gerardus Stijnenlaan. De partij wil niet dat het gebied wordt volgebouwd en zal nog deze maand pamfletten bussen in de omliggende straten.

 In 2007 werden gronden van de Hoekakker door een beslissing van de Antwerpse gemeenteraad overgedragen aan sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning, die nu over 5,9 hectare beschikt. Dat jaar werd ook een grondenruil goedgekeurd met het district Merksem.

‘In 2009 keurde de Vlaamse regering goed dat de Hoekakker woongebied werd. Het Vlaams Belang heeft daar toen bezwaar tegen ingediend’, vertelt VB-gemeenteraadslid en perswoordvoerder voor Vlaams Belang Ekeren.

Het Ekers districtsbestuur had graag een geboortebos aangeplant op de site, die volgens het bestuur ook moet dienen als waterbuffer. ‘Met onze protestactie vragen we van de andere partijen concrete engagementen om de Hoekakker te vrijwaren van bebouwing’, aldus nog Wim Van Osselaer.
ENV

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...