Vlaams Belang stelt programma voor op parking politiekantoor

(artikel over voorstelling lijst en programma op gva.be)

30/08 Ekeren (2180) Vlaams Belang Ekeren heeft zijn programma en lijst voorgesteld voor de komende districtsraadsverkiezingen op de parking van het politiekantoor op de Veltwijcklaan.

Deze locatie was speciaal gekozen om het belangrijkste thema voor de verkiezingen, namelijk veiligheid, kracht bij te zetten. Lijstduwer Filip Dewinter lichtte dit thema meer toe : “We zien in het district Ekeren de laatste tijd meer overvallen en inbraken, daarom pleiten wij voor voldoende aanwezigheid van politie en voor een permanent geopend politiekantoor in Ekeren.”

Ook het dorpse karakter van Ekeren moet voor Vlaams belang behouden worden. “Ekeren mag geen stadsdeel worden met hoge appartementen.”,verklaart Kurt Van Noten, de lijsttrekker voor deze verkiezingen, ” De open, groene gebieden, zoals Hoekakker moeten behouden worden. Wij zijn ook radicaal tegen een tram door Ekeren, want dat is echt een vervoersmiddel voor stedelijke gebieden.” Vlaams Belang is ook de enige partij die ijvert voor de volledige zelfstandigheid van Ekeren.

Vier van de eerste vijf plaatsen op de lijst worden ingenomen door de uittredende districtsraadsleden, plaats vier is voorbehouden voor nieuwkomer Jimmy Grzesiak. Met deze lijst hoopt Vlaams Belang Ekeren het resultaat van zes jaar geleden te evenaren. “We moeten realistisch blijven, maar onze partij heeft zeker nog potentieel in Ekeren.” besloot Filip Dewinter.

TTSY

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...