Vlaams Belang Ekeren verontwaardigd: Ekers districtsbestuur gebruikt belastingsgeld van de Ekerenaren liever voor een illegalenproject dan voor ‘Ekeren Bruist’

Vlaams Belang Ekeren schrijft open brief aan Ekerse middenstand en Ekers verenigingsleven over merkwaardige prioriteiten van hun districtsbestuur

Twee weken terug vroeg de Ekerse middenstandsvereniging ‘Ekers Winkelcentrum’ het districtsbestuur bij te dragen in de kosten van ‘Ekeren Bruist’, een initiatief van het Ekers Winkelcentrum ter gelegenheid van de Ekerse dorpsdag op 22 juni. Het district voorziet immers subsidies voor zogenaamd ‘gemeenschapsvormende projecten’ en de middenstandsvereniging dacht hierop een beroep te kunnen doen. Het districtsbestuur weigerde echter botweg met geld over de brug te komen. 


Ondertussen blijkt dat het Ekerse districtsbestuur het belastingsgeld van de Ekerenaren dat het niet wilde besteden aan projecten van de Ekerse middenstand ten voordele van alle Ekerenaren, liever besteed aan groen-linkse projecten ten voordele van illegalen.


Het districtsbestuur besliste immers in het kader van de gemeenschapsvormende projecten de mooie som van 2880 € toe te kennen aan de ontmoetingsdag ‘Tien landen, tien culturen’ , een initiatief van het EVA-vluchtelingencentrum. Dit initiatief, dat blijkens de aankondiging volledig in het teken zal staan van de open grenzenpolitiek en ook werd aangekondigd in De Antwerpenaar, bevat ondermeer getuigenissen van illegale immigranten.


Vlaams Belang Ekeren is verontwaardigd en vindt het schandalig dat het Ekerse districtsbestuur wél belastingsgeld wil beteden aan een multicultureel project ten voordele van illegalen (mensen die onze vreemdelingenwetgeving overtreden), maar niet aan een initiatief van de eigen Ekerse middenstand dat alle Ekerenaren ten goede komt.


Vlaams Belang Ekeren zal de Ekerse middenstand en het Ekerse verenigingsleven in een open brief op de hoogte brengen van de merkwaardige prioriteiten van de Ekerse bestuurders van CD&V, VLD, SP.a en 2070 Ekeren.

Wim Van Osselaer
Perswoordvoerder

Kurt Van NOten
Voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...