Vlaams Belang eist echte maatregelen na opnieuw zwaar vandalisme na fuif in Muisbroekpolder

Mondelinge vraag van Yolande Boudewijns aan het districtscollege

 Vorig jaar al interpelleerde districtsraadslid Yolande Boudewijns het districtscollege over het vandalisme door deelnemers aan de jaarlijkse fuif aan de Ekerse Putten. Ondanks alle beloften die ten gevolge van deze interpellatie gedaan werden, moest vastgesteld worden dat de vandalenstreken dit jaar nog erger waren. De weg van de Ekerse putten vanaf de voetgangersbrug over de A12 doorheen Schoonbroek en Ekeren-centrum werd getekend door zware vandalendaden, waarbij het aanwezige materiaal voor de heraanleg van de Oorderseweg massaal werd misbruikt; auto’s werden bekrast, spiegels afgebroken, brievenbussen en  bloemenmanden vernield, zelfs het werk van de wegenwerken werd deels terug afgebroken!


De buurt is het beu! Plezier maken mag uiteraard, maar dan moeten de organisatie en de politie er samen voor zorgen dat de veiligheid van de Ekerenaar gegarandeerd is.


Daarom stelde Yolande ook dit jaar een vraag aan het districtscollege. Uit het antwoord van districtsvoorzitter Kruyniers bleek dat de organisatie uit de wind gezet wordt en dat alle verantwoordelijkheid naar de politie wordt doorgeschoven. Een gemakkelijke uitleg, want politie-inzet is geen districtsverantwoordelijkheid. Opnieuw werd er een evaluatie beloofd, waarbij op aandringen van Yolande ook vertegenwoordigers van de omwonenden bij betrokken zullen worden. Ook in de Antwerpse districtsraad (Schoonbroek is grondgebied district Antwerpen) en in de Antwerpse gemeenteraad werden gelijkaardige vragen aan het college gericht, want omdat deze fuif een districtsgrensoverschrijdende activiteit is, moet er op verschillende niveaus samengewerkt worden, waarbij het duidelijk hoog tijd is dat dat ook effectief gebeurt.

Yolande Boudewijns
Districtsraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...