Twintig straten krijgen aangepast parkeerregime

Artikel in Gazet van Antwerpen, 18 oktober 2008

Op termijn krijgt een twintigtal straten in Ekeren een aangepaste parkeerregeling. Dat moet een einde maken aan de onduidelijke situatie, waardoor sommige automobilisten de bekeuringen opstapelen.


Ekeren


In veel smalle straten parkeren de bewoners half of helemaal op de berm. Dat gebeurde jaren zonder problemen, maar de voorbije maanden slingerde de politie honderden chauffeurs op de bon. Sindsdien staan de auto’s op straat geparkeerd, maar dat zorgt voor praktische problemen. Zo kunnen vuilniswagens en hulpdiensten niet altijd vlot passeren.


Enkele jaren geleden vroeg het districtsbestuur om een aangepaste regeling, maar er gebeurde niets. Gemeenteraadslid Wim Van Osselaer (Vlaams Belang) vroeg schepen Ludo Van Campenhout (Open Vld) waar de aanpassingen bleven. “In de wijk Donk werden recent opnieuw mensen bekeurd omdat ze met twee wielen op het trottoir parkeerden”, haalde Van Osselaer aan.


Volgens Van Campenhout zal in een eerste fase de parkeersituatie in een twintigtal straten onderzocht worden. Per straat wordt een oplossing gezocht: parkeren aan één kant van de straat behoort tot de mogelijkheden, net zoals het invoeren van eenrichtingsverkeer. Zonder technische ingrepen kan parkeren op de onverharde berm niet, want zo ontstaan er putten.


PeDMDe straten:Mariaburg: Frans Standaertlei, Gerarduslei, Schepersveldlei, Maria-Theresialei, Oudstrijderslei, Lodewijk Andersonstraat


Ekeren-Donk: Gravenlaan, Stadhouderslaan, Vorsterslaan, Hertogenlaan, Willebeeklaan, Laathoflaan, Keurelaan, Kretenborglaan, Kluislaan, Klaverveldenlaan


Centrum: Kouter, Wilgehoevestraat, Neerhofstraat

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...