TV-documentaire over Peter Moelans, jongere Ekerenaar en praeses KVHV-Antwerpen

Documentairemaker wint prijs met portret Antwerpse rechtse studentenleider
Gazet van Antwerpen, zaterdag 28 november 2009

Nederlandse filmmaker Thijs Schreuder heeft een aanmoedingsprijs van 40.000 euro gewonnen met zijn portret van de Antwerpse, rechtse studentenleider Peter Moelans.


Schreuder verwondert zich over de groeiende achterban van Wilders en Verdonk in zijn land. Op zoek naar een antwoord op het waarom, komt hij uit in België, bij de 21-jarige Vlaming Peter Moelans. Moelans heeft zich opgeworpen als voorzitter van de nationalistische studentenvereniging KVHV Antwerpen.


De vierdejaars student geschiedenis vecht voor het versterken van de eigen cultuur in het multiculturele Antwerpen. De staat België moet volgens hem worden opgeheven en Vlamingen moeten weer gaan staan voor hun eigen cultuur.


Normen en waarden


Het helder uitdragen van christelijke normen en waarden is volgens Peter de enige manier waarop mensen met een andere culturele achtergrond zich zullen aanpassen. En dat is nodig om een gewelddadige confrontatie in de nabije toekomst te voorkomen.


Peter wil zijn strijd voor een onafhankelijk Vlaanderen met een katholieke Leitkultur echter op een nette manier voeren. Thuis in Ekeren verzorgt de studentenleider zijn dementerende vader. Het wegvallen van de vaderfiguur gedurende zijn pubertijd, heeft diepe sporen nagelaten.


Bekijk de trailer van de prijswinnende documentaire via YouTube.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...