Opel en Vlaams Belang in het Europees Parlement: wat u van Belga en de VRT niet mocht horen

Via de openbare omroep heeft u er alvast niets over kunnen vernemen, want de VRT had naar goede gewoonte enkel oog voor het standpunt van de traditionele partijen, maar in het Europees Parlement kwam het Vlaams Belang gisteren op voor Opel Antwerpen. Europarlementslid Philip Claeys pleitte ervoor om overheidssteun toe te laten aan een onderneming als Opel Antwerpen, indien die steun plaatsvindt in het kader van een transformatie naar een meer innoverende productie.
Het Vlaams Belang weigert te geloven dat Opel Antwerpen een soort industriële dinosaurus is die gedoemd is om zo snel mogelijk te verdwijnen. Er moet dus rekening mee worden gehouden dat de Opel-vestiging in Antwerpen een winstgevende onderneming is, met goed opgeleide werknemers, met een hoge productiviteit, en met een moderne apparatuur. Volgens Philip Claeys moet de Europese Unie ervoor zorgen dat de regels evengoed voor Duitsland gelden als voor Vlaanderen, en dat de grote lidstaten zich niet meer mogen permitteren dan de kleinere.
Voor informatie over de werkzaamheden van onze actieve fractie in het Europees Parlement (met een beeldverslag van de tussenkomst van Philip Claeys over Opel) kan u terecht op de website van onze Europese fractie http://www.vlaamsbelangeuropa.eu/

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...