(Niet-) Plaatsing van straatnaamborden: Kafka in Antwerpen

Antwerps gemeenteraadslid Wim Van Osselaer (Vlaams Belang) ondervroeg de Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout recent over de plaatsing van straatnaamborden. Aanleiding was de verandering van de naam van een deel van de Ekerse straat ‘Bund’ door ‘Korte Bunt’. Een half jaar na de goedkeuring van de naamswijziging in de gemeenteraad stelden de bewoners vast dat de nieuwe straatnaamborden nog steeds niet waren aangebracht, met tal van problemen voor de bewoners en de nodige verwarring (om. inzake postbedeling) tot gevolg. 

Naar aanleiding van een schriftelijke vraag deelde schepen Van Campenhout aan Wim Van Osselaer nu de oorzaak mee van deze niet-plaatsing. In zijn antwoord is te lezen “dat de vervaardiging en plaatsing van straatnaamborden al een hele tijd niet loopt zoals het moet”. Sinds 2008 werd de brandweer hiervoor bevoegd, maar, zo schrijft de schepen “tot op heden zag de brandweer niet de mogelijkheid om de taak van het hangen van straatnaamborden ook effectief op te nemen, zodat er de laatste twee jaar quasi geen straatnaamborden werden geplaatst“. Ondertussen is alvast het district Ekeren dan maar gestart met het in eigen beheer laattijdig aanpassen en aanvullen van straatnaamborden.  


Het is dus een taak voor de brandweer, maar die doet het niet en ondertussen wordt er niemand aangewezen die het wel doet. Een voorbeeld van slecht bestuur. De stad heeft nu al bijna twee jaar getreuzeld met het aanpakken van dit probleem met alle vervelende gevolgen voor de bewoners van dien. Hopelijk wordt nu snel een einde gemaakt aan deze Kafkaiaanse toestand.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...