N-VA wil eigen verkiezingsbord verwijderd zien uit Ekerse voortuin

Een stevig Vlaamsvoelend huishouden besloot zelf twee campagneborden te plaatsen: een van N-VA en een van het Vlaams Belang.  Boven de schouder aan schouder geschaarde borden torent op een spandoek de boodschap: ‘Geen haat, geen broedertwist, geen schande: samen voor een onafhankelijk Vlaanderen’, vrij naar een stukje uit het ‘Gebed voor het Vaderland’ van Remi Piryns. Met wat hulp van vrienden voor spandoek en timmerwerk was de klus al snel geklaard en is de Antwerpse polder sindsdien een zinvolle politieke aandachtstrekker rijker.

Maar toch was dat buiten de waard gerekend, in de persoon van een eergisteren opduikende “N-VA-afgevaardigde”. Helaas bestond deze man het om “dringend en met aandrang” (het woord ‘onverwijld’ werd blijkbaar nog net op tijd ingeslikt) de verwijdering te vragen van het N-VA-bord. Immers, “een aantal plaatselijke N-VA-kandidaten” wensten niet “geassocieerd te worden” met “extreemrechts”. De breeddenkende nationalist van het Ekerse Laar liet zich echter niet van zijn stuk brengen en repliceerde koudweg dat die N-VA-kandidaten dat maar zelf moesten komen uitleggen, maar dat ze in de tuin voor de borden als gewetensonderzoek dan eerst het ‘Gebed voor het Vaderland’ moesten komen zingen. De N-VA-inspecteur droop onverrichterzake af.

Moraal van het verhaal is dat de N-VA er op die manier nooit in zal slagen om de duurzame verbinding met de Vlaamse onderstroom te maken die nodig is voor een brede, volksverbonden beweging. Zonder die beweging is elke verandering ten gronde een illusie, laat staan het overwinnen van de drempel naar een onafhankelijk Vlaanderen.
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...