Karel Dillen overleden

27.04.2007 – Voorzitter Frank Vanhecke publiceerde enkele ogenblikken geleden onderstaande mededeling op de nationale webstek van het Vlaams Belang naar aanleiding van het overlijden van stichter-voorzitter van het Vlaams Blok en het Vlaams Belang Karel Dillen:

Omstreeks 17 uur deze namiddag is stichter-voorzitter van het Vlaams Blok en het Vlaams Belang, Karel Dillen, te Antwerpen overleden. Hij was 81. Karel Dillen mag zonder overdrijven de redder van de na-oorlogse partijpolitieke Vlaamse beweging genoemd worden. Toen de toenmalige Volksunie na de verkiezingen van mei 1977 in een Belgische regering stapte en daarbij onaanvaardbare toegevingen deed, stichtte Karel Dillen zonder middelen, en met slechts een handvol getrouwe medestanders, een nieuwe Vlaams-nationale partij waaruit later het Vlaams Blok en nog later Vlaams Belang zouden groeien. Hij leidde de partij onafgebroken van oktober 1977 tot juni 1996.

Karel Dillen was een onkreukbare en rechtlijnige Vlaams-nationalist. Het is zonder meer dankzij hem dat het Vlaams-nationalisme partijpolitiek nog steeds bestaat en zelfs sterker is dan ooit voorheen.

Het Vlaams Belang biedt aan de familie van Karel Dillen en in het bijzonder aan zijn echtgenote het diepste medeleven aan.

Frank Vanhecke
Voorzitter Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...