Jongerenbende terroriseert Ekeren en Rozemaai: waarom faalt politieaanpak?

Reeds een jaar worden Ekeren en de Antwerpse wijk Rozemaai geterroriseerd door een multiculturele (Vlaams-Marokkaans-Afrikaanse) jongerenbende, waarvan de jongeren afkomstig zijn uit Rozemaai en Ekeren.  In de wijk Rozemaai was deze bende het voorbije jaar al verantwoordelijk voor diverse pogingen tot brandstichting, pogingen tot inbraak, het dealen van drugs, het gooien van molotovcocktails uit de ramen van een sociale huurwoning, enz.
Ook de Ekerse scoutsgroep De Zonnepinkers wordt reeds geruime tijd geterroriseerd door de bende. Op maandag 4 mei verscheen er een kantenartikel in Het Laatste Nieuws hoe deze pasterijen nu escaleren. Tijdens een weekend van de jeugdvereniging werd een auto van een scoutsleider ’s nachts in brand gestoken en werden drie andere wagens vernield. De Zonnepinkers verklaren in de krant: “Er is al zo dikwijls een klacht ingediend bij de politie. Onze lokalen zijn al omgebouwd tot een bunker met stalen platen voor ramen en deuren. Nu gaat die bende nog verder: brand stichten ’s nachts. Waar eindigt dit?”
Op 26 april vierde een andere jeugdbeweging, de Chiro, zijn 75-jarige verjaardag in Ekeren met een gratis ontbijt in een tent in het Hagelkruispark. De dag na Olé Pistolé  kregen de 2 mensen die de tent bewaakten te maken met de jongerenbende. Er vonden vernielingen plaats in de tenten en de bewakers werden bedreigd. Slechts toen de politie werd gealarmeerd, gingen de vandalen lopen.
Wat er ook plaatsvindt in Ekeren; overal duikt de jeugdbende op en veroorzaakt ze problemen en overlast: relletjes op de kermis, schade aan feesttentjes bij een receptie, vandalisme op speelpleinen, enz. 
Vreemd is dat tal van buurtbewoners van Rozemaai verklaren dat ze de leden van de jeugdbende stuk voor stuk kennen en dat ze wetens wat ze op hun kerfstok hebben –de jongeren scheppen graag op over hun activiteiten – maar dat de bende desondanks op onbegrijpelijke wijze de omgeving kan blijven terroriseren. Verschillende moegetergde bewoners van sociale woonblokken in de Herman Vosstraat (wijk Rozemaai) zijn hun appartement reeds ontvlucht als gevolg van de blijvende overlast. Het Vlaams Belang stelt zich bij dit alles toch wel enkele vragen.  Hoe kan het gebeuren dat een bende reeds een jaar zoveel overlast kan blijven veroorzaken in de Antwerpse wijk Rozemaai en in Ekeren? Waarom faalt de politieaanpak terzake?  
Vlaams Belang-gemeenteraadslid Wim Van Osselaer zal ter gelegenheid van de volgende gemeenteraad de burgemeester vragen welke nieuwe initiatieven de politie neemt
naar aanleiding van de nieuw aan het licht gekomen zeer ernstige feiten. Het Vlaams Belang wil in ieder geval dat de politie er binnen afzienbare tijd in slaagt de overlast door de jongerenbende te doen stoppen.  

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...