‘Houden van Vlaanderen’, ook in Ekeren

Rond Valentijn voert het Vlaams Belang actie met de slagzin ‘Houden van Vlaanderen’. Militanten en mandatarissen verdelen meer dan 200.000 folders en hartvormige snoepjes aan stations en op openbare plaatsen in Vlaanderen. In Ekeren trotseerden vier dappere militanten van Vlaams Belang Ekeren  (Freddy, Pierre, Steven en Wim) de vrieskou om pamfletten uit te delen op de woensdagdagmarkt. ’s Anderendaags deelden de Ekerse Vlaams Belangers op het onchristelijke uur van 6u15 ’s ochtends pamfletten uit aan het Ekerse station en aansluitend ook aan een druk Ekers kruispunt.  

De insteek van de Valentijnsactie ligt voor de hand: op politiek vlak is van enige liefde tussen Vlaanderen en Wallonië geen sprake. Of het nu gaat over nultolerantie, flitspalen, immigratie of het voeren van een economisch herstelbeleid: alles is communautair. Over geen enkel thema zijn Vlamingen en Franstaligen het nog eens, en zeker in tijden van economische crisis is dat catastrofaal. Het gedwongen Belgische huwelijk heeft voor Vlaanderen geen enkele meerwaarde.

In de folder zet het Vlaams Belang een aantal standpunten, onder meer over de geldtransfers en de noodzaak aan een doordacht sociaal beleid, op een rij. De boodschap van de Valentijnsactie is duidelijk: politici die écht een hart voor Vlaanderen hebben en onze welvaart willen garanderen, kiezen resoluut voor een eigen Vlaamse staat.

Als bijlage vindt u de folder in pdf-formaat.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...