Filip Dewinter duwt VB-lijst voor districtsraadsverkiezingen

(artikel website Het Nieuwsblad)

EKEREN – Op de parking voor het politiekantoor heeft Vlaams Belang Ekeren dinsdagnamiddag de kandidaten voorgesteld waarmee de partij naar de districtsraadsverkiezingen trekt. Deze locatie was uiteraard niet lukraak gekozen.
De lijst wordt getrokken door Kurt Van Noten, afdelingsvoorzitter en districtsraadslid. Op de tweede plaats staat Yolande Boudewijns en Freddy Geens staat op de derde plaats.
'We kiezen met Kurt Van Noten voor verjonging. De vorige twee verkiezingen werd de lijst aangevoerd door Freddy Geens', legt Filip Dewinter uit, die zelf, geholpen door Nancy Verrijke en Wim Van Osselaer, lijstduwer is.
De vorige keer haalde het Vlaams Belang 34% in Ekeren, goed voor zeven zetels. 'We hebben nog veel potentieel in Ekeren. Het district is niet, zoals bijvoorbeeld Borgerhout en Hoboken, verkleurd', aldus nog Filip Dewinter.
Dat de kandidaten zich voor het politiekantoor voorstelden, was niet toevallig. 'Het nationale thema van het Vlaams Belang, namelijk veiligheid, speelt ook in Ekeren. Ook hier zien we ramkraken, overvallen en inbraken. Wij willen een permanent geopend politiesecretariaat en meer patrouilles', stelt Dewinter nog.

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...