Feestelijkheden n.a.v. carnaval – knappe carnavalsstoet

Vandaag stond Ekeren in het teken van carnaval. In de voormiddag om 11u werd traditioneel het beeldje van de Bierpruver in het Geestenspoor aangekleed en werden de prinselijke hoogheden, prins Lu I en prinses Cary, uitgebreid en hartelijk toegesproken, ja zelfs toegezongen, door Jan Geeraerts, de voorzitter van de VEA, de Vriendenkring Ekeren-Andernach. Dat tijdens de plechtigheid de carnavalsvierders uit Andernach reeds toekwamen, verhoogde slechts het hartelijke feestgedruis.

De vrienden uit Andernach, met uiteraard prins Raphael I en prinses Gabi III voorop, werden nadien om 12u30 officieel verwelkomd in het districtshuis.

Tenslotte trok vanaf 14u11 de carnavalsstoet door de Ekerse straten onder het motto ‘Lot ze mor komme’, waarbij groepen aanwezig waren uit Vlaanderen, maar ook uit Nederland en Duitsland. Ook de Ekerse reuzen, Mathieu en Mathilde waren opnieuw van de partij. Met meer dan 60 deelnemende groepen en wagens mogen we zeker spreken van een succesvolle editie. Dat zullen ook de talrijk opgekomen toeschouwers bevestigen.

Een dikke proficiat aan de carnavalsvereniging De Bierpruvers om deze schitterende carnavalsviering ineen te steken.


alles over carnaval in Ekeren: http://www.bierpruvers.be

alles over carnaval in Andernach: http://andernacher-festausschuss.de

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...