Ekerse districtsbestuur weigert ondersteuning aan ‘Ekeren bruist’!

Op 22 juni 2008 organiseert het Ekers Winkelcentrum ter gelegenheid van de Ekerse dorpsdag een “Ekeren bruist met artiestenparade”. Er worden optredens voorzien van Sergio, Eddy Wally, Hadise en Nelson, onder begeleiding van de Lou Roman Band. Voor de financiering wordt een beroep gedaan op sponsoring van de deelnemende middenstanders, maar er blijft een tekort.
Daarom vroeg de Ekerse middenstand ook subsidies aan het Ekerse districtsbestuur. Het district voorziet immers subsidies voor zogenaamd ‘gemeenschapsvormende projecten’. Wat is er meer gemeenschapsvormend dan een initiatief van de plaatselijke middenstand voor alle Ekerenaren, zou je zeggen. Maar dit was buiten het Ekerse districtsbestuur gerekend. Het districtsbestuur weigert met geld over de brug te komen.
Het Ekers Winkelcentrum reageert terecht boos: “I
ets georganiseerd door de middenstand vindt slechts zelden steun bij het district. Blijkbaar zijn de ouderwetse ideeën, als is de middenstand er enkel om sponsorgeld en tombolaprijzen te geven, nog steeds aanwezig in Ekeren. (…) We weten weeral wat we aan onze bestuurders hebben, we zullen het onthouden!” Het Vlaams Belang zal de kwestie in ieder geval agenderen op de volgende districtsraad. Een bloeiende middenstand is immers het kloppend hart van elke gemeente!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...