Ekers bier Polderke niet meer Ekers?

Enkele jaren geleden ging men vanuit Ekeren naar de proefbrouwerij in Lochristi om een Ekers Biertje te laten samenstellen. Dit bleek een succes en er ontstond het “POLDERKE-Ekers bier. Dit lekker biertje kan nu gedronken worden tijdens recepties in het districtshuis, in het Ekers Hof en in Eetcafé Ballantines. Ook kan het per bak gekocht worden bij de Ekerse invoerder en verdeler Natuurpunt.

Op de flesjes stond een etiket met de tekst “POLDERKE -Ekers bier”, met een mooie foto van de kerktoren van Ekeren gefotografeerd vanuit de Oude Landen, alsook het wapenschild (de drie akers). Op de achterste etiket stond: “Dit amberkleurig bier werd gebrouwen door de proefbrouwerij Lochristi voor Natuurpunt Antwerpen Noord met de steun van het District Ekeren.”

Nu is er een nieuw etiket op de flesjes van ons Polderke aangebracht en werd de tekst op de voorzijde aangepast; “Polderke Ekers bier” VERDWEEN, en enkel de naam “Polderke” staat er nog op. De mooie foto met zicht op de Ekerse Kerktoren en het Ekers wapenschild VERDWEEN. Nu staat er een tekening van een haas op…

Op het achterste etiket verdween de tekst “met de steun van het District Ekeren”, en staat er nu de “A” van Antwerpen op met daarnaast “district Ekeren”…..


 

Wij waren wij fier om een
Ekers biertje te hebben dat nu niet meer Ekers is. Naar aanleiding van deze wijzigingen stelde VLOTT-districtsraadslid Erik Bernard enkele snedige vragen aan het districtscollege: 
Waarom verdween de mooie foto en het Ekers wapenschild en werden deze vervangen door een tekening van een haas ?

Waarom werd de tekst op het achterste etiket aangepast en staat daar nu de “A” van Antwerpen op i.p.v. “met de steun van het District Ekeren” ?  

Heeft Natuurpunt alleen de beslissing genomen om dit etiket aan te passen, of werd het districtscollege hierbij betrokken?

Waarom werd de ” A” van Antwerpen op het nieuwe etiket aangebracht? Dit is een doorn in het oog van vele Ekerenaars die toch nog steeds van de decentralisatie houden, en hoopten om ooit nog eens terug in een zelfstandig Ekeren te wonen (zeker na de haalbaarheidsstudie die toch positief was voor een zelfstandig Ekeren).

Op 29 januari 2009 ontving Erik Bernard eindelijk het antwoord op zijn vraag: zie bijlage.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...