Ekeren zelfstandig? De dubele tong van CD&V en VLD.

Op 13 februari organiseerde Vlaams Belang Ekeren een persconferentie onder de noemer S.O.S. Ekeren, waarin we stelden dat de leden van de huidige Ekerse bestuursmeerderheid zich meer en meer ontpoppen tot trouwe vazallen van Janssens. Zonder enig teken van protest werd de discussie over de Ekerse zelfstandigheid afgevoerd van de agenda. Zonder protest werd de discussie over de hertekening van de Ekerse districtsgrenzen afgevoerd van de agenda. Ook de sluipende centralisatie vanwege het stadsbestuur werd door de Ekerse meerderheid zonder enig tegenstribbelen geslikt. In dossiers als de tramdoortrekking en het aansnijden van de Ekerse groene gebieden worden de Ekerenaren door de stad bij de neus genomen.

En kijk… Een maand na de Vlaams Belang-persconferentie (maart 2008) verklaarden Ekers VLD-voorzitter Koen Dassen en Ekers VLD-districtsschepen Christophe Thomas in enkele kranteninterviews dat ze “dagdagelijks in Ekeren zien dat het huidige districtssysteem niet werkt” en “dat de huidige toestand niet kan blijven duren”. En enkele dagen terug meldde ook de Ekerse CD&V plots op haar website dat het centralisme in Antwerpen aan kracht wint en dat de districten overstelpt worden met stedelijke beleidsplannen waarover ze zelf niets te zeggen hebben. Een Vlaams Belang-persconferentie is blijkbaar nuttig om sommigen wakker te schudden.

Maar volgens Antwerps schepen van Decentralisatie Lauwers  (sp.a) is er geen vuiltje aan de lucht en ‘is het al even geleden dat er in de districten klachten waren over de samenwerking met het stadsbestuur’. En op ’t schoon verdiep spreken ook CD&V en VLD een heel andere taal dan in Ekeren. Terwijl CD&V en VLD in Ekeren pleiten voor een zelfstandig Ekeren, scharen zij zich exact 8,5 km verder volledig achter het beleid van Patrick Janssens dat alsmaar meer knaagt aan de districtsbevoegdheden. Wie houden deze partijen infeite voor de zot?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...