Ekeren getroffen door zware criminaliteit, waarbij vooral middenstand wordt geviseerd

Vlaams Belang vraagt opening Ekers politiekantoor 24u/24 en extra patrouilles om veiligheid van Ekerenaren en Ekerse middenstanders te waarborgen

Ekeren wordt blijkbaar overspoeld door een misdaadgolf, waarbij vooral winkeliers het slachtoffer zijn. Een overzicht van enkele feiten die de pers haalden:


– Deze week dinsdag hebben gangsters de krantenwinkel Het Gazetje overvallen in de in Ekeren aangrenzende wijk Rozemaai, waarbij de uitbaatster zelfs bedreigd werd met een machete.
– Het voorbije weekend hebben criminelen een ramkraak trachten uit te voeren bij juwelier Claessens in de Steenstraat. Bij dezelfde juwelier werd eerder ook al een raam ingeslagen. 
– Nauwelijks een maand geleden werd een ramkraak gepleegd op juwelier Appermont in de Dorpstraat.
– Vorig jaar in juni werd een ramkraak gepleegd op optiek Depauw op de Kapelsesteenweg in Mariaburg, waarbij een van de overvallers werd neergeschoten door de optieker.


Ondertussen werd Ekeren ook nog geconfronteerd met een inbrakenplaag, waarbij onder meer de chalet van Germinal Ekeren werd leeggeroofd.  Bij een inbraak werd zelfs een bewoner neergestoken.


Veel Ekerse middenstanders voelen zich inmiddels niet meer veilig, zo is te horen bij de Ekerse middenstandsvereniging.


Veel Ekerenaren hebben de stelligste indruk dat maar weinig politiepatrouilles Ekeren aandoen. Er zouden slechts drie politiepatrouilles op de baan zijn voor de politieafdeling Noord, een groot gebied dat naast Ekeren en Rozemaai ook Merksem, Luchtbal en het polderdistrict omvat. Volgens hen is dit allicht te weinig om hun veiligheid te waarborgen.


Het Ekerse politiekantoor verhuist volgend jaar naar het Kristus Koningplein, vlakbij het winkelcentrum, maar heeft slechts beperkte openingsuren. ’s Avonds en ’s nachts is het kantoor gesloten (met uitzondering van donderdagavond wanneer het kantoor tot 21u open is).


Om de veiligheid van de Ekerenaren te waarborgen – en de middenstanders in het bijzonder, gezien de ernstige feiten waarvan zij het slachtoffer zijn – vraagt Vlaams Belang Ekeren extra patrouilles en een opening van het Ekerse politiekantoor 24u/24, zodat permanente politieaanwezigheid in Ekeren wordt gegarandeerd. In de gemeentraad werd reeds een vraag ingediend om bij de burgemeester aan te dringen op actie.

Wim Van Osselaer
Perswoordvoerder

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...