De pers over VB-Ekeren

Campagne S.O.S. Ekeren

Het Laatste Nieuws:
Vlaams Belang start campagne S.O.S. Ekeren

Het Vlaams Belang heeft zijn campagne ’S.O.S. Ekeren’ op gang getrokken. Volgens de partij komt het districtsbestuur zijn beloften niet na en wordt het in slaap gewiegd door het stads- bestuur. «Onder de vorige districtsvoorzitter was Ekeren al eens de rebel maar dit is helemaal stilgevallen. Huidig voorzitter Ronny Kruyniers is een vasal van Patrick Janssens», zegt Wim Van Osselaer, woordvoerder Vlaams Belang Ekeren.

De hertekening van de districtsgrenzen en meer zelfstandigheid zullen er volgens Vlaams Belang niet komen. «Het district heeft vroeger goedgekeurd dat het groengebied van Ekeren-Donk onbebouwd blijft. Nu heeft het stadsbestuur de grond verkocht aan een sociale woningmaatschappij. Dit is maar één voorbeeld», besluit Van Osselaer. (FSL)

© 2008 De Persgroep Publishing
Publicatie: Het Laatste Nieuws / AntwerpenDe Nieuwe Gazet
Publicatiedatum: 14 februari 2008
Auteur: FILIP SPOELDERS;
Pagina: 15
Aantal woorden: 242

Gazet Van Antwerpen:
Is Ekeren toch zot van A?

Met de actie ’S.O.S. Ekeren’ wil Vlaams Belang de defusiegedachte nieuw leven inblazen. De partij is ontgoocheld in het districtsbestuur. “Van de mooie beloften over een autonoom Ekeren zagen we nog niets. Integendeel, het stadsbestuur heeft een machtsgreep uitgevoerd.”

Ekeren

“Op het einde van de vorige legislatuur pakte het districtsbestuur uit met de defusiestudie”, zegt Freddy Geens, VB-fractieleider in de districtsraad. “Er werden voortdurend mooie beloften gedaan. Zo staat er in het nieuwe bestuursakkoord dat Ekeren een autonome gemeente wenst te worden. Maar er gebeurt niets. We gaan niet vooruit, maar achteruit.”

“Het vorige bestuur stampte geregeld tegen de schenen van het stadsbestuur”, vult kopman Filip Dewinter aan. “Maar nu varen ze geen eigen Ekerse koers meer. Jammer, want de zelfstandigheidsgedachte leeft. De onafhankelijkheidspartij 2070 E.K.E.R.E.N. bakt er maar weinig van.”

Vlaams Belang blijft pleiten voor een referendum, in alle districten. De partij zal blijven hameren op de defusiegedachte in de aanloop naar de Vlaamse verkiezingen in 2009. Met pamfletten en affiches met het S.O.S. Ekeren-logo wil het VB de Ekerenaars nu al wijzen op “de machtsgreep van het stadsbestuur”, onder meer in het dossier over de doortrekking van de tram.

“De districtsraad besliste unaniem dat de tram niet door het smalle centrum zou rijden”, legt Geens uit. “Maar het stadsbestuur luistert niet en pleit net wel voor die optie.”

“Er zijn gesprekken”

“Ik ben nooit voorstander geweest van een defusie”, reageert districtsvoorzitter Ronny Kruyniers (sp.a). “Niemand kan ontkennen dat de stad de laatste tijd geweldige dingen doet voor Ekeren: er wordt een nieuw zwembad gebouwd, Ekeren krijgt een cultureel centrum in 2010 en er gebeurt van alles voor de jeugd.”

Volgens Steven De Schepper (2070 E.K.E.R.E.N.) stampt zijn partij niet op alles wat beweegt. “We werken constructief mee aan een Ekers beleid, maar ondertussen voeren we gesprekken op de achtergrond met schepen Lauwers (bevoegd voor decentralisatie, red.). En we werken aan een inhoudelijk project voor de Vlaamse verkiezingen. De stad doet inderdaad iets voor Ekeren. Het is niet het van het, maar het is iets.”Peter DE MEYER

© 2008 Concentra

Publicatie: Gazet van Antwerpen / Metropool
Publicatiedatum: 14 februari 2008
Auteur: Peter De Meyer;
Pagina: 21
Aantal woorden: 315

Perswoordvoerder

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...