2.344 Ekerenaren stemden Vlaams Belang – Bedankt kiezers!

Vlaams Belang heeft bij de verkiezingen op 14 oktober een zware nederlaag geleden, ook in Ekeren. Het Ekerse Vlaams Belang zakte van 33 procent van de stemmen in 2006 naar 15,8 procent nu . 2.344 Ekerenaren stemden Vlaams Belang. Daarmee blijft het Vlaams Belang toch de tweede partij in Ekeren.

Het Vlaams Belang was echter niet de enige partij die in Ekeren klappen kreeg. Ook CD&V en Open VLD verloren de helft van hun kiezers. Deze partijen behaalden respectievelijk 8 en 5,9 procent van de stemmen. Ook sp.a verliest drie procent en houdt 14,6 procent over. De grote winnaar in Ekeren is N-VA die maar liefst 42 procent van de Ekerse stemmen binnenrijft.

Wat betekent de Ekerse uitslag in zetels? De N-VA haalt 9 van de 19 zetels in de de Ekerse districtsraad, Vlaams Belang en sp.a halen drie zetels, Groen twee zetels en Open VLD en CD&V houden elk nauwelijks één zetel over.

De drie zetels in de Ekerse districtsraad worden ingevuld door Kurt Van Noten, Yolande Boudewijns en Freddy Geens. Zij zullen in de komende jaren uw belangen in de Ekerse districtsraad verdedigen en opkomen voor een veilig en leefbaar Ekeren. Aarzel zeker niet hen te contacteren   

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...